banner3

Geslacht : Teef
Geboortedatum :
Leeftijd : Volwassen
Schofthoogte (geschat in cm): 46
Formaat: Middel
Toegevoegd :17-01-2019
Datum geadopteerd :

Informatie

Update 15-03-2016: Indra is inmiddels helemaal ingeburgerd. Luistert enorm goed, geniet van haar leventje in Nederland en geniet van wandelen, eten en knuffelen. Lange wandelingen zijn inmiddels heerlijk en ontspannend voor haar en ze ontdekt steeds meer en meer van de wereld. Loopt perfect aan de lijn en kent alle basiscommando’s en nog veel meer. Wie voor Indra valt, valt voor een prachtig hondje met de meest mooie ogen ter wereld. Indra heeft alle kleuren van de regenboog, bruin, zwart, blond en wit en wordt ook nog gesierd door witte stipjes, zwarte stipjes en bruine stipjes.

Update 23-02-2016: Indra heeft inmiddels haar streefgewicht bereikt en gaat over op volledig normale voeding passend bij haar leeftijd. Dat gaat er nog altijd met smaak in en is ook nog steeds weg te halen en Indra wacht NOG beter op haar beurt.

Indra volgt alle regeltjes die haar roedel ook moet volgen en ze leert ontzettend snel en begint nu ook lekker te dollen en ravotten buiten. Katten moet ze niets van hebben dat zijn toch heerlijke pluizige dingen waartegen je hard moet blaffen en achteraan moet rennen lijkt ze te denken. Katten passeren aan de riem is geen enkel probleem. Dat geldt inmiddels ook voor vreemde honden die ze nu zonder problemen kan passeren.

Enkel bij het loslopen komt ze af en toe nog honden tegen die ze gewoon niet leuk vindt en dan weg blaft. Meeste honden negeert ze enkel heel grote honden omzeilt ze het liefst nog en als het niet anders kan dan graag passeren dicht bij haar roedel.

Indra is inmiddels al mee de “grote” drukke stad in gewandeld en ze kijkt daarbij nieuwsgierig om zich heen. En neemt alle indrukken goed in zich op en schrikt eigenlijk van bijna niets. Indra trekt totaal niet aan de riem en volgt netjes achter of aan je zijde en zal nooit voor je gaan lopen. Kortom een intelligent dametje dat onwijs snel leert.

Autorijden is nog steeds een feestje want het is telkens een verrassing waar we nu weer gaan wandelen, spelen en rennen. Elke wandeling leert ze weer wat nieuws en ze wil ook alles leren. Thuis is Indra volkomen op haar gemak. Gebruikt de bench niet meer en vind samen slapen met haar roedel heerlijk. Indra zet zichzelf niet op de voorgrond maar heeft inmiddels wel geleerd dat je knuffels ook best een keer op kan komen halen en krijgt daar nog steeds geen genoeg van.

Speeltjes delen met de andere honden binnen het gezin gaat prima. Hoewel Indra nog veel meer kan leren qua spelen en dat zal ook best goed komen. Indra is een vreselijk lief en zachtaardig hondje dat wel baad heeft bij orde en regels maar die volgt ze graag en trekt ze zich aan op, hoe beter ze haar best doet hoe meer haar zelfvertrouwen groeit.

Indra plaatsen we niet bij katten,  kleine kinderen en nog steeds zou 1 mooi stabiele hond een perfect maatje voor haar kunnen zijn.

Update 9 februari 2016:  Wat kan een dosis liefde, geduld en elke dag eten een hond toch goed doen. Indra maakt nog steeds grote sprongen vooruit en mocht zelfs al een keer mee naar schiphol om haar opvangmama op te halen. Was best spannend maar het vertrouwen in haar baasjes zit er goed in. Indra loopt nu aardig mee de drukte in maar maakt nog wel af en toe gebruik van de steun van de andere honden.

Een oppashond die 2 dgn kwam logeren vond Indra niet leuk. Ze bleef aangeven dat dit hondje toch echt gewoon weg moest. Indra valt niet uit maar blijft een niet gewenste hond wel duidelijk aangeven dat ze dat niet leuk vindt. Buiten met wandelen is dit ook te zien bij sommige honden. Niet alle maar de meeste vindt Indra toch nog eng. Aan dit puntje wordt gewerkt.

Mensen gasten vindt Indra helemaal niet erg. Ze is erg rustig en als gasten haar negeren komt ze bij sommige wel even snuffelen en andere laat ze links liggen.

Indra is bijna 14 kg dus heel langzaam wordt er overgegaan op voeding die bij haar leeftijd hoort met wat aanvullingen zoals eiwitten.

Thuis is Indra nog steeds een vreselijk lief dametje dat knuffelen heerlijk vindt maar zichzelf niet opdringt. Goed haar plek in de roedel weet en zich daar ook naar gedraagt. Ze begint al lekker te spelen met honden en mensen.

Indra zou het best op haar plek zijn bij ervaren baasjes die haar verhaal begrijpen en haar nog meer kunnen leren. Baasjes die veel tijd hebben en vooral geduld. 1 goed stabiele hond zou leuk zijn. Kinderen vindt Indra heel eng daar wordt nog aan gewerkt maar Indra bij (kleine) kinderen zal voorlopig niet gaan.

Update 29 januari 2016:  2.5 week na aankomst in Nederland is Indra al een compleet andere hond. Indra is gisteren bij de dierenarts geweest en geheel goedgekeurd. De antibiotica voor de anaplasma doet zijn werk goed en lichamelijk is er niets meer te zien. Wel denkt de dierenarts hier dat Indra mogelijk toch wat ouder is dan de geschatte 4 jaar. Toen Indra kwam woog ze net aan 9.5 kilo en inmiddels 12 kilo dus ook dat gaat de goede kant op. De dierenarts heeft ook wat wondjes op haar ogen gevonden. Mogelijk door nagels van een andere hond in haar oog. Een soort Staar maar dan op het oog. Indra kan hiermee prima kijken en in tegenstelling tot staar, verwacht de dierenarts dat dit niet zal verergeren en ze dus hierdoor geen zicht problemen krijgt.

Indra krijgt daarvoor nog puppy voer en een gekookt eitje extra ’s avonds en alles gaat er met smaak in. Zodra Indra de 14 kilo gehaald heeft gaan we langzaam over op voeding die bij haar leeftijd hoort.

Autorijden is een grote hobby. Zodra ze kan wil ze mee en hoe lang de rit ook duurt, Indra geniet van het uitzicht en laat geen moment voorbij gaan om de wijde buitenwereld te bekijken.

Indra gaat inmiddels geheel mee in de dagelijkse wandelingen van de rest van de roedel. Indra loopt dapper ad riem mee en zoekt nog maar heel af en toe ondersteuning van de andere 2 honden. Wel is ze druk met kijken naar de andere 2 honden als er iets nieuws voorbij komt. Zodra ze ziet dat de honden er niet op reageren dan doet Indra dat ook niet. Fietsen autos en andere verkeer kunnen we nu zonder problemen passeren. In het buitengebied mag Indra aan de lange lijn, wat ze regelmatig vergeet, want eigenlijk wil ze gewoon ook heel erg graag los en rennen met de andere honden. Maar dat komt snel want ook dit gaan we snel oefenen.

Het wandelen is nu nog in wat rustiger gedeeltes maar vanaf volgende week gaat er met Indra geoefend worden met wandelen in drukkere (stads) gedeeltes.

Binnenshuis heeft Indra al haar angsten overwonnen. Ze speelt volop met de andere honden en heeft dat door het afkijken dus al snel geleerd. Indra weet haar plek in de roedel en dringt zich niet op en laat goed onderdanig gedrag zien. Het spelen gaat op een leuke en goede “honden” manier. Indra reageert niet of nauwelijks op geluiden binnenshuis. De stofzuiger bv vindt ze maar een raar herrie apparaat maar ze zal er niet voor vluchten. Ook hier zie je kopieergedrag tov de andere honden.

Indra slaapt ’s nachts in haar bench maar die staat wel open dus zo af en toe treffen we haar ’s ochtends in de mand aan buiten de bench. Als Indra moe is of ze wil even met rust gelaten worden dan zoekt ze zelf haar bench op en neemt daar haar rust. Indra is compleet zindelijk en heeft sinds haar komst op 13 januari nog niet 1 x iets in huis gedaan.

Naar het gastgezin toe is het gewoon een onwijs lief meisje. Ze geniet van knuffels laat zich nu overal aaien en begint zelfs met de mensen te spelen. Ook begint Indra de basis commando’s goed te begrijpen. Als ze moet zitten voor ze een snoepje krijgt is een vingerknip voldoende. En dat geldt ook voor aanlijnen of netjes zitten voor de deur open gaat en baasjes eerst naar buiten of binnen gaan en dan pas de honden. Dit alles geeft aan dat Indra heel leergierig is en zoals iedere hond, niets liever wil dan de baas een plezier doen. Er zit nog ontzettend veel in Indra dat allemaal met rust en tijd getraind kan worden en waar we ook heel druk mee bezig zijn. Er zijn nog veel stappen te gaan maar Indra is al een heel eind onderweg en al in zon korte tijd. 

Indra heeft lieve baasjes nodig met voldoende tijd en die haar vooral de tijd gunnen om nog verder te leren wat ze leren kan. Een gezonde dosis ervaring is belangrijk, mogelijk een stabiele hond als maatje. Vooralsnog geen (kleine) kinderen dit moet nog bekeken en beoordeeld worden.

Update 23 januari 2016: Inmiddels is Indra 10 dagen in Nederland. De warmte en veiligheid doen haar goed. Indra is inmiddels al een paar kilo aangekomen. Nog een kilo of 2 a 3 te gaan en ze zit op een normaal gewicht. Het is duidelijk te merken dat Indra meer energie heeft. 

Hierdoor is het gastgezin inmiddels voorzichtig begonnen met het trainen van “lopen aan de riem”. Het is duidelijk te zien dat Indra nog moet leren dat een riem geen vangstok is, maar het vertrouwen dat ze de opvang geeft maakte dat ze inmiddels in een rustig gebied al eventjes gewandeld heeft. 

Dat deed Indra enorm goed en het liefste wilde ze achter de honden van het opvanggezin aan rennen om ook even los te spelen maar dit gaat nu helaas nog niet. Het was een korte wandeling maar wederom een goede stap in de richting. Het autorijden ging super voor een eerste keer. Nieuwsgierig keek ze om zich heen en gaf absoluut geen angstige indruk. Omdat ze vanaf nu vaak mee zal rijden, zal de combinatie autorijden met een leuke wandeling snel een gewoonte worden waar ze zich op kan gaan verheugen. 

In het filmpje is te zien dat Indra door heeft dat “wandelen” toch best leuk is en dat honden horen te spelen. Indra weet niet wat spelen is, ze wil wel graag maar weet zich nog geen raad met hoe ze dit moet doen. Maar ook dat zal door herhaling en oefenen langzaam beter gaan.

Het eten gaat nog steeds prima, duidelijk is dat de ergste honger inmiddels voorbij is waardoor ze rustiger eet en zelfs een beetje laat staan. Het opvanggezin blijft af en toe haar bak eten weghalen om duidelijk te blijven maken voor Indra dat eten krijgen “ gewoon” is en ze niet hoeft te vechten voor eten of het te beschermen. Dit gaat nog steeds uitstekend.

Indra komt nu ook gezellig naar de keuken als na de laatste wandeling wat lekkers wordt uitgedeeld en heel langzaam begint ze te begrijpen dat ook zij netjes even moet zitten voor ze het lekker aan mag pakken. Het lukt nog niet elke keer, maar ze doet haar best om ook netjes op haar beurt te wachten. In ieder geval zal ze onder geen voorwaarde zichzelf voordringen voor de andere honden en dat is fantastisch. Het is geweldig om te zien hoe veel stappen Indra in de goede richting heeft gemaakt. Tijd en geduld zullen haar laten groeien tot een lieve en vooral heel knappe dame die nu eindelijk krijgt wat ze verdiend.

Update 20-01-2016: Het gastgezin vertelt: Indra is zeer verzwakt en heel erg moe. Wandelen gaat absoluut nog niet want na 10 meter valt ze letterlijk om van vermoeidheid. Wel heeft ze al goed door dat ze in de tuin haar behoefte kan doen maar dat is een vermoeiende bezigheid die tot gevolg heeft dat ze daarna uren slaapt en uitgeteld is. Indra heeft inmiddels heel goed door dat als er eten aankomt ze dat hoort en daar gelijk voor klaar gaat zitten. In de bench nog wel, maar het is weer een stapje verder.

Aan de riem lopen wordt nog niet geoefend omdat het nu zinloos is in verband met haar zwakte.

Het eten gaat niet schrokkend en je mag het ook rustig weghalen en weer terugzetten. Na het eten is het direct weer tijd voor een dutje.

Indra heeft Anaplasma en wordt daarvoor nu behandeld met antibiotica. De medicatie gaat goed en in combinatie met goed eten zal Indra sterker en gezonder worden.

Inmiddels ontspant ze voor ons en laat zich lekker onder dr koppie kroelen. Haar lichaam vind ze nog eng dus daar laten we haar voorlopig nog met rust. Zoals het er nu uitziet is ze niet angstig naar de aanwezige honden, echter die laten haar ook keurig met rust en gunnen haar de tijd om over een tijdje zelf te komen neuzen.

Indra is wel nieuwsgierig naar haar nieuwe omgeving want ze verbergt zich niet. Ze wil op de momenten dat ze niet slaapt wel alles zien. Een fijn iets, want dat geeft hoop op een goede ontwikkeling. De eerste stap is gemaakt, een heel kleintje, maar het is een stap. Heel veel geduld, rust en eten en vooral tijd zal dit mooie meisje nog nodig hebben.

Indra zoekt baasjes met enorm veel geduld een gezonde dosis ervaring en geen kleine kinderen. Veel tijd om haar alle aandacht die ze verdiend te krijgen.

Update 13-01-2016: Indra is naar Nederland gekomen en verblijft in een gastgezin. Meer informatie volgt snel.

Update 30 december 2015: Indra voelt zich niet gelukkig, ze blijft wat aan de magere kant. We willen Indra het liefst zo snel mogelijk naar Nederland hebben, ze heeft ook zo'n dun vachtje en het wordt nu echt koud in Roemenië, Indra heeft dus weinig reserves.

Intake 22-11-2015: Deze ranke schoonheid is Indra. Een mooie naam, die hoort bij een mooie dame. 

Indra heeft lange benen en een lichaam dat gemaakt is om te rennen. Mooie kleuren en een mooi karakter.

Indra komt uit een heel slecht gemeente asiel. Dit asiel sloot haar deuren met 200 honden achter tralies, waaronder Indra. Niemand mocht meer binnen, op onze Roemeense contactpersoon na. Was zij er niet geweest, dan waren deze honden, waaronder Indra, een zeer pijnlijke dood gestorven. Indra is gered en verblijft nu in de kliniek bij dierenarts Marian, samen met wat vrienden van haar uit dat asiel. 

Dit avontuur heeft Indra gemaakt zoals ze nu is. Angstig, terughoudend, voorzichtig. Ze houdt, als een stokstaartje, alles nauwlettend in de gaten. Je weet tenslotte niet wat er nog staat te gebeuren. Indra moet het vertrouwen weer krijgen, dat er mensen zijn die wĂ©l het goede met haar voorhebben. In de kliniek verstopte ze zich en kwam niet uit zichzelf naar ons team toe.  Indra zal veel tijd nodig hebben om te wennen, als ze eenmaal in Nederland is. Een tuin is een must. Net als een rustige omgeving, zeer ervaren baasjes, geen kleine kinderen in de buurt en een dosis geduld. 

Hopelijk zal Indra vanaf nu het leven een stuk rooskleuriger gaan inzien,want het leven kan heel leuk zijn. Indra moet alleen die ervaring nog krijgen bij het juiste baasje.